Rólunk

Miért éppen a Bulldogok?

Mert nekünk ŐK szerelem. Aki Bulldogos az tudja mit érzünk, aki pedig nem az, annak megpróbáljuk átadni ezt az érzést, mert hisszük, hogy egyszer az életben minden arra érdemes kétlábúnak meg kellene tapasztalnia.

Miért szorulnak segítségre?

Mert egy Bulldog sajnos akkor is hajlamos lehet bizonyos betegségekre ha felelős tenyésztő segítségével jön a világra. De ez a manapság oly divatos fajta fokozottan veszélyeztetett. Nagyon sok Bulldog szaporítok által jön a világra, akik felelőtlen módon vele született betegségben szenvedő anya és apa “szerelmének” gyümölcsét értékesítik, csupán pénzszerzés céljából. Ezek a kutyusok pedig olyan betegségeket hordozhatnak amik súlyos életminőség romlást, sok esetben pedig megfelelő kezelés nélkül halált is okozhatnak.

Hogyan segítünk és mi a fő célunk?

A BoBu Alapítványt azért hoztuk létre, hogy olyan Bulldogok orvosi kezelését támogassa, akiknek súlyos egészségügyi problémájuk van, ami életmentő műtétet követel vagy hosszan tartó, költséges kezeléssel és rehabilitációval jár.

Egy ilyen betegség orvosi kezelése nem várt és súlyos anyagi terhet róhat a gazdira, aki nem minden esetben képes arra, hogy ezt egyedül, segítség nélkül finanszírozza. Mi nem szeretnénk ha akár egyetlen Bulldog is azért távozna idő előtt és lépne át a szivárvány hídon, mert a gazdája nem tudja teljes mértékben finanszírozni a kezeléseit.

De a segítség nem áll meg pusztán az anyagiaknál.

Segítünk megtalálni az adott betegség kezelésében legjobb specialistát, itt vagyunk ha segítség kell az utazásban vagy a szállásban, vagy a gazdinak lelki támogatásra van szüksége.

Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a BoBu egy olyan közösség legyen ahol a gazdik számíthatnak ránk és a többi Bulldogos gazdira a bajban!

Nem ígérjük, hogy mindenkinek rögtön tudunk segíteni. De ígérjük, hogy minden követ megmozgatunk és megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a beteg Bulldogok életét megkönnyítsük és segítsük a gyógyulásukat!

 

A beteg Bulldogok támogatása a  fő célunk, de nem állunk meg itt….

 

Támogatjuk az örökbefogadást, ezért hoztuk létre a Gazditól-Gazdihoz programot

Sajnos sok olyan helyzet adódhat, hogy a gazdi nem tudja tovább tartani a kutyusát. Van hogy betegség, anyagi helyzet, vagy egyszerűen csak egy felelőtlen döntés eredménye, hogy a bulldognak új gazdihoz kell költöznie.

De bármi is az ok, arról nem a kutya tehet. Ezért ezzel a programmal őket segítjük. Azért, hogy a gazdi keresés szigorú szabályok alapján történjen, mindig ivartalanítás után és a kutya semmiképp ne kerüljön menhelyre amíg megtalálja új szerető gazdiját.

Tájékoztatunk

Mert tudjuk, hogy a beteg kutyusok támogatása sajnos egy szélmalomharc. Mert amíg a leendő Bulldog gazdik nincsenek tisztában azzal, hogy miért kell négylábú társat felelős tenyésztőtől vásárolni, addig a harc ezeknek a kutyáknak az egészségéért soha nem ér véget.

Mi azért dolgozunk, hogy minél többen érezzék a különbséget a felelős tenyésztés és a szaporítás között és a jövőben egyre többen gondolják át felelősen a kutya vásárlást és ne csupán néhány rövid évre, hanem  10-15 évre válasszanak maguknak egészséges bulldog társat.

 

Köszönjük ha támogatsz minket!

Magnet Bank – 16200144-18533653

IBAN: HU50 1620 0144 1853 3653 0000 0000