Szofi – A pokolból a legjobb kezekbe került

Szofi családja azért kért segítséget mert a fél éve melléjük szegődött kislánnyal nagy a baj. Ssok orvosnál jártak és a nagy kuszaságban kicsit elvesztek. Ezért elmentünk velük Roni doktor nénihez, hogy tapasztalt bulldogos orvosként mondjon a kis Szofitól véleményt és segítsen, hogy a véres hasmenése elmúljon.

Mikor megláttuk Szofit bevallom őszintén nem tudtam kontrollálni a könnyeimet. Az egy éves kislány pici fejletlen teste, a görbe első lábacskái és az összecsukló hátsó lábai azonnal megmutatták honnan jött. De nem csak a testi jelek, amik egyértelműen megmutatják, hogy egy szaporító áldozataként látta meg a napvilágot, hanem a lelki sebei, amik még fél év odaadó gondoskodás után sem tudtak begyógyulni. 1 órát utazott a kocsiban és meleg sem volt, de ő a félelemtől mégis olyan állapotba került, hogy Roni 20 percig azért küzdött, hogy csökkentse a pánikot és a hő tolulást, amibe akár az élete is kerülhetett volna, ha nem hozzáértő kezekbe érkezik. Mert Szofi retteg….ahogy kilépnek vele a házból….Vajon mit élhetett át élete első fél évében, hogy ennyire fél minden változástól?

Szóval az első húsz perc arról szólt, hogy az állapota stabil legyen és el lehessen kezdeni vizsgálni. Hűtő akkuk, vizes törölköző, infúziók és szurik, de sikerült. Roni doktor néninek és kollégáinak pedig ez úton is köszönjük, megint szuper csapatot alkottak!

Sajnos Szofi állapota nem jó. Mély fájdalom érzete egyáltalán nincs. A gerince deformálódott, a hátsó lábai nem tudják megtartani. Kellene egy MR vizsgálat, de jelen pillanatban Szofi még nincs abban az állapotban, hogy ezt meg lehessen kockáztatni. A szállítást miután ma ilyen állapotba került, egyelőre nem lehet megkockáztatni, amíg a lelke meg nem gyógyul egy kicsit. Ezért egyelőre marad a fizio. Megpróbálunk olyan szakembert keresni, aki házhoz tud menni, hogy Szofi lelkét ne terheljük az utazással, de megkapja a megfelelő kezelést. Aztán ha kicsit megnyugszik, akkor jöhetnek a további vizsgálatok.

Mivel a széklet lelete negatív, ezért a giardia és egyéb vírusok és bacik kizárva, a véres székletre pedig megkapta a megfelelő kúrát, illetve a gyógy táp javaslatot, hogy legalább az emésztése normalizálódjon.

De honnan is jött ez a tündéri kicsi lány? Pontosan nem tudni. Jelenlegi gazdái egy ház kertjében látták meg ahonnan elkönyörögték a kis csúszó-mászó bulldogot, mert októberben a kertben feküdt, csúszkált és senki nem foglalkozott vele. Csont sovány volt, járni egyáltalán nem tudott. A régi gazda persze odaadta.. azt mondta úgy se jó semmire…a testvérei összetaposták…ilyen lett…

A család magához vette és azóta szereti. Pedig az első három hónapban ki sem mozdult a fürdőszobából annyira félt. A ház ma is tele van a kis pelusaival, mert kimenni egyedül még nem tud. Fél év alatt a családot már megszokta. Szereztek neki kis kocsit, amivel az udvaron már tanulgat közlekedni. Minden nehézség ellenére vállalták őt, pedig tudják, hogy teljesen soha nem fog meggyógyulni. De szeretik. Nagyon. Olyan jó, igaz szívű emberek, akik minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy ez a kicsi lány a nehézségek ellenére is a lehető legjobb életet élje. Minden tiszteletünk az övék. És reméljük, hogy mi is tudunk segíteni egy picit Szofinak, hogy boldogabb és teljesebb élete lehessen.
t

Ha szeretnéd támogatni Szofi gyógyulását, akkor tárgyi adományaidat kérünk juttasd el a BOBU Alapítványnak.

Anyagilag is támogathatod a következő bankszámla számra juttatott segítséggel. Kéünk, hogy a megjegyzésbe írd be: Szofi

Magnet Bank – 16200144-18533653