Oyonáá – A pokoli fájdalmaktól a csodás újrakezdésig

Oyonáá története 2019. januárban kezdődött, amikor egy szerdai napon telefonhívást kaptunk, mely szerint a gazdi nem tudja vállalni a bulldogjával kapcsolatos, előtte álló orvosi kezelések költségeit inkább lemond róla. Kiderült, hogy a 7 hónapos francia bulldog kislánynak súlyos végbél előesése van, amit a helyi orvosok már próbáltak kezelni, de nem sikerült. Fotót kértünk róla, melyet látva azonnal elkezdtük szervezni a műtét időpontját, márt látszott, hogy itt nem várhatunk. Csütörtökön már robogott föl Budapestre a fájdalmakkal teli kis teste. Akkor még Vandának neveztük el. Amikor először megláttuk, nem hittünk a szemünknek. A végbeléből több mint 6cm a testén kívül volt és folyamatosan vérzett. Számunkra hihetetlen volt, hogyan tud egy ilyen pici kutya ilyen óriási fájdalmakat elviselni. Péntek reggel 10 órakor már a Kutyavári Állatorvosi Rendelő műtőjében feküdt. Köszönhetően Dr. Zsargalnak és csapatának a kicsi lány műtétje sikerült. Ez tényleg egy életmentő műtét volt…A Kutyavári Állatorvosi Rendelő csapata adott új esélyt ennek a kis tündérnek és ezzel együtt új nevet is. Így lett az új életének első lépése az új név, Oyonáá, ami egy Mongol eredetű név, jelentése Jade.

A műtét után másfél hét diéta következett, sok paraffin olajjal, jó néhány álmatlan éjszakával orvosnál töltött perccel.

De a lényeg, hogy sikerült! Köszönhetően a Kutyavári Special Team-nek, azoknak a jószívű és mellettünk álló embereknek, akik anyagilag is segítettek a gyógyulásában, azoknak akik lelkileg is mellettünk voltak, drukkoltak és végül de nem utolsó sorban Idi anyukájának, aki sajátjaként ápolta és szerette Oyonáá-t.  Ismét egy olyan összefogásnak lehettünk a részesei, melyet soha nem felejtünk el és amiért Mindenkinek nagyon hálásak vagyunk!

Oyonáá-t Dr. Zsrgal gyógyultnak nyilvánította. Így az övé is egy igazi siker story. Aminek köszönhetően ez a tündéri francia bulldog lány új kapott egy boldog bulldog életre.