A Mi történetünk

Sokan ismeritek már a BOBU Alapítványt. De talán azt nem tudjátok, hogy miért indítottuk el ezt a különleges kezdeményezést. Természetesen a Bulldogokért….de nem a kanapén ülve gondoltuk ki és 2018 év elején még azt sem tudtuk, hogy az év közepétől már minden napunk róluk fog szólni.

Lilot 2018 nyár elején ismertük meg. Akkor még nem volt meg a BOBU Alapítvány, csupán magánemberként kezdtünk el segíteni a deréktól lefelé béna, pelusban csúszkáló francia bulldog lánykának.
Mi anyagilag akkor nem tudtunk neki segíteni, ezért a segítségnek egy másik módját választottuk. Így a történet egy Facebook csoporttal indult, ez volt a Mentsük meg Lilo-t csoport. Ide kezdtük el toborozni a segíteni vágyó embereket, akik ebben a csoportban tudták figyelemmel kísérni a kis buci gyógyulását.

Számunkra is meglepetés volt, hogy milyen óriási összefogás indult meg ennek a bucinak a gyógyulása érdekében. Sorra érkeztek az adományok, amik lehetővé tették, hogy Lilo orvosi kezelése folytatódjon (amit a gazdi, anyagi helyzetének akkori állása szerint nem tudott volna segítség nélkül finanszírozni). Lilo egy Facebook nyereményjátéknak köszönhetően (amit a követői segítségével nyertünk meg neki) ingyenesen részt vehetett egy Hidroterápiás kezelésen, valamint rendszeresen járt akkupunktúrára és injekció kúrára. Ennek az intenzív kezelés sorozatnak köszönhetően 2 hónap leforgása alatt Lilo állapota rohamosan javult. Már nem kell pelust használnia, újra érez, nem sírja végig az éjszakákat a fájdalomtól és fókázás helyett újra négy lábon szaladgál.
Ma már csak azért jár kezelésre, hogy mind a hát és mind a láb izmai megfelelően erősödjenek, hogy a jelenlegi jó állapota stabil maradjon.

Az ő története igazi siker story. Ez indította el a BOBU Alapítványt. Az ő példája ébresztett rá minket, hogy hány olyan buci élhet az országban, akiket hiába imád a gazdijuk, de nem biztos, hogy egy nagyobb egészségügyi probléma összes orvosi költségét ki tudja fizetni. Ilyenkor sok esetben a kezelések megállnak és a buci egészészségének fejlődése megreked.

A BOBU Alapítvány azért jött létre, hogy az ilyen esetekben a beteg buci mellé állhassunk, most már nem csupán magán emberként hanem egy hivatalos szervezetként!
De út közben az élet más feladatot is osztott ránk. A menhelyek nagy része gazditól nem vesz be kutyát. De van olyan eset amikor a gazdinak már nincs lehetősége tovább együtt élni a Bulldogjával. Ebben segítünk mi. Mert segítség nélkül ezek a kutyusok akár rossz kezekbe is kerülhetnek, mert a tapasztalatlan gazdi nem biztos, hogy megfelelően tudja szűrni a kutyára jelentkezőket.
A munkánk viszont nem áll meg itt. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy az emberek ne szaporítóktól vásároljanak olcsó kutyát, hanem olyan felelős tenyésztőktől, akik a szívükön viselik a Bulldogok sorsát és jövőjét. Szeretnénk, ha minél több egészséges Angol és Francia bulldog kerülne családba, ahol hosszú, boldog és egészséges életet élhetnének.

A BOBU Alapítvány a bulldogokért jött létre. Mert a szívünk értük dobog! http://bobu.hu/rolunk/Köszönjük ha segíted a munkánkat!Számlaszámunk: Magnet Bank 16200144-18533653IBAN: HU50 1620 0144 1853 3653 0000 0000SWIFT: HBWEHUHB

Közzétette: BoBu – Boldog Bulldog Alapítvány – 2019. január 2., szerda