Lilo – egy igazi sikertörténet

Lilot 2018 nyár elején ismertük meg. Akkor még nem volt meg a BOBU Alapítvány, csupán magánemberként kezdtünk el segíteni a deréktól lefelé béna, pelusban csúszkáló francia bulldog lánykának.

Mi anyagilag akkor nem tudtunk neki segíteni, ezért a segítségnek egy másik módját választottuk. Így a történet egy Facebook csoporttal indult, ez volt a Mentsük meg Lilo-t csoport. Ide kezdtük el toborozni a segíteni vágyó embereket, akik ebben a csoportban tudták figyelemmel kísérni a kis buci gyógyulását. 

Számunkra is meglepetés volt, hogy milyen óriási összefogás indult meg ennek a bucinak a gyógyulása érdekében. Sorra érkeztek az adományok, amik lehetővé tették, hogy Lilo orvosi kezelése folytatódjon (amit a gazdi, anyagi helyzetének akkori állása szerint nem tudott volna segítség nélkül folytatni). Lilo egy Facebook nyereményjátéknak köszönhetően (amit a követői segítségével nyertünk meg neki) ingyenesen részt vehetett egy Hidroterápiás kezelésen, valamint rendszeresen járt akkupunktúrára és injekció kúrára. Ennek az intenzív kezelés sorozatnak köszönhetően 2 hónap leforgása alatt Lilo állapota rohamosan javult. Már nem kell pelust használnia, újra érez, nem sírja végíg az éjszakákat a fájdalomtól és fókázás helyett újra négy lábon szaladgál.

Ma már csak azért jár kezelésre, hogy mind a hát és mind a láb izmai megfelelően erősödjenek, hogy a jelenlegi jó állapota stabil maradjon.

Az ő története igazi siker story. Ez indította el a BOBU Alapítványt. Az ő példája ébresztett rá minket, hogy hány olyan buci élhet az országban, akiket hiába imád a gazdijuk, de nem biztos, hogy egy nagyobb egészségügyi probléma összes orvosi költségét ki tudja fizetni. Ilyenkor sok esetben a kezelések megállnak és a buci egészészségének fejlődése megreked. 

A BOBU Alapítvány azért jött létre, hogy az ilyen esetekben a beteg buci mellé álhassunk, most már nem csupán magán emberként hanem egy hivatalos szervezetként!

 

Nagyításhoz kattints a képre!